EL BLOG

Arenys de Munt : bibliografia dispersa, és un blog bibliogràfic en el qual es pretén aplegar tot el que s’ha escrit sobre Arenys de Munt.

Sembla que sobre el nostre poble no s’ha editat molt, però quan hom comença a fer cerques per catàlegs de biblioteques, descobreix que molts arenyencs han fet d’algun aspecte d’Arenys de Munt, l’objecte del seu estudi. Des d’estudiants d’ensenyament secundari, passant per historiadors locals, fins a futurs llicenciats en les més diverses matèries, han contribuït a perpetuar la memòria d’Arenys de Munt en els seus escrits.

L’inconvenient era que tota aquesta riquesa documental estava escampada en diverses biblioteques i algun arxiu. Molts documents restaven sense catalogar i eren, per tant, difícils de localitzar, quedaven ocults i contenien uns coneixements dels quals ningú se’n podia aprofitar, fins ara. Aquí els trobareu tots. Si més no, aquesta és la intenció; agrupats per matèries perquè només amb un clic aparegui  tot el que s’ha escrit sobre un tema i, a més a més,  es pugui localitzar físicament.

Quan el blog assoleixi el grau màxim de completesa tindrà unes 120 entrades, a partir d’aquest moment s’hi anirà afegint el que es vagi editant.

Tipus de documents que hi podeu trobar


 • Monografies editades.
 • Treballs no editats premiats.
 • Tesis universitàries.
 • Audiovisuals
 • Obres literàries el contingut de les quals tracti sobre el poble.
 • Revistes.
 • Documents on-line.
 • Articles 


Tipus de documents que no hi podeu trobar 
 • Treballs no editats no premiats.*
 • Fullets i altre material efímer.
 • Obres literàries i no literàries escrites per autors d’Arenys de Munt el contingut de les quals no té res a veure amb el poble.
 • Reglaments i normativa.
 • Documentació d'arxiu no editada.
*S'han fet algunes excepcions.

Presentació del blog a la biblioteca Antònia Torrent i Martori el dia 6 de novembre del 2014


La presentació  del blog va tenir lloc a la Biblioteca Pública Antònia Torrent i Martori. Prèviament l'acte es va difondre a la revista Batec i al programa de festa major.


Presentació del blog Arenys de Munt: bibliografia dispersa
Acte de presentació del blog a la Biblioteca Antònia Torrent i Martori

Javier Guallar documentalista, content curator i professor de documentació i comunicació va fer la presentació del blog  i posteriorment va editar un post sobre aquest al blog Los Content Curators

Cròniques retro

Cròniques retro és la darrera pestanya afegida al blog. Aquí s'hi aniran incorporant notícies sobre Arenys de Munt aparegudes en diversos diaris al llarg dels anys. Les notícies contenen un breu comentari i, sempre que és possible, s'enllaça a algun post del blog principal que hi tingui relació.


Presentació del blog a les 14es Jornades Catalanes d'Informació  Documentació

Els dies 3 i 4 de març del 2016 van tenir lloc les 14es Jornades Catalanes d'Informació i Documentació a l'Ateneu Barcelonès. El blog hi va estar representat mitjançant un pòster.
Juntament amb el pòster vaig escriure una comunicació on explico la metodologia seguida per fer el blog.


Un dels panells amb alguns dels pòsters presentats a les Jornades

Està clar quin era el del blog?
Col·lecció local 2.0. El patrimoni bibliogràfic sobre la localitat en un blog